coachsvarven

coachsvarven

Vinnande ledarskap

Lite om allt som jag vill få ur mig. Mycket handboll och ledarskap blir det:-)
www.patriksvarven.se har mer att erbjuda!

upplev NU

FöräldrarPosted by Patrik Svarvén Wed, July 20, 2016 22:30:57

Idag brann det till i huvudet på mig,

Tog en ledig dag för att åka till landet med barnen och en kompis till dem.

Väl på plats så blev det en massa olika aktiviteter. Några av dem stod jag för och någon klarade barnen av att komma på själva. Men när det hela tiden ska vara fokus på nästa händelse, nästa upplevelse så blir jag frustrerad. Känner att detta ofta händer i andra sammanhang också både hos barn och vuxna.

Lev här och nu, njut av det du har och fokusera inte på nästa händelse för mycket.

Dagens utflykt slutade med att vi åkte hem långt innan dagen var slut. Omogen som jag är, när samtalen började komma om vad vi ska göra när vi kommer hem och vi kanske ska åka hem nu, så brast det. Jag packade ihop allt tog in baren i bilen och åkte hem.

Barnen blev ledsna, men jag hoppas dagens lärdom är att fokusera, njut och upplev NU, för när som helst kan pappa välja att avsluta och åka hem :-)

Geniala kalaset

FöräldrarPosted by Patrik Svarvén Mon, May 18, 2015 10:09:24

Min son fyllde 8år för 10 månader sedan, igår var det dags för kalas.

Jag tror de flesta som har haft barnkalas känner igen sig om jag säger at det brukar ofta gå livligt till. 16 killar och tjejer skulle bjudas (vilket självklart är för många) men då klasskompisar, fotboll och handbollskompisar ska räknas in så är det blir det ett minimumL

Den supersmarta iden att inleda kalaset med ett Box-pass var genialisk. Alla barn fick värmaupp sen jobba med boxslag och snabba fötter för att lära sig boxas:-)

Efter 10 minuter började jag förstå hur smart det var, några barn började krokna av utmattning, då sökte jag upp de barn som normalt har lite mer energi en övriga. Ställde mig bredvid för att peppa dom till att göra sitt ytterst!

En efter en krokna av utmattning och vi fick oerhörd lugn och harmonisk fortsättning på kalaset!

Dessutom var alla barn väldigt glada och nöjda när dom gick hem :-)


//

självklart krokna inte barnen bokstavligen, men dom blev väldigt trötta :-)
Den vi är har vi valt själva eller?!

FöräldrarPosted by Patrik Svarvén Sat, February 15, 2014 21:40:34

När jag valt vem jag ska vara så har jag plockat från en massa erfarenheter i livet. Jag har också tagit med mig massa från mina lärare i skolan, från förebilder jag trott på och sätt upp till. Ja det finns många källor vi hämtar från när vi valt vem vi ska vara.

En av de starkaste källorna tror jag är våra föräldrar!
Vi väljer att bo på liknande sätt, vi väljer samma intressen, vi gillar samma politik, vi har massa värderingar som vi fått från våra föräldrar.

Därför blir jag rädd när jag ser hur en del föräldrar beter sig framför ögonen på deras egna och andras barn.

Att skydda sitt barn och säga att allt är så jä.. bra gör att en dag står dom framför en idoljury och är helt i chock över att någon säger att dom är kass.

Stöttar vi dem när andra vuxna säger att dom gör fel så tar vi bort respekt från vuxna.

Säger vi att alla andra alltid gör fel så kommer våra barn också bli personer som aldrig tar eget ansvar utan ska alltid hitta en undanflykt eller förklaring om varför..

Berättar vi aldrig vad som är bra så kommer våra barn också alltid leta efter felen och se det positiva som tur.

Det gäller att hitta en balans i hur vi ska var som föräldrar, vara ärliga mot våra barn och låta dem få lite av allt i sin uppfostran.

Ska vi föräldrar verkligen sträva efter att vara perfekta? Hur blir ett barn med en perfekt föräldrar? Vad kommer det barnet missa i sin verktygslåda och när ska hon få uppleva det som inte är perfekt för första gången (bli svikna, ledsna eller arga).

Jag ser många barn och ungdomar som växer upp med föräldrar i samband med Idrott. Jag ser spelare som mår jäkligt bra även om deras föräldrar inte är perfekta.

Men jag ser också barn som mår jäkligt dåligt för att deras föräldrar försöker vara ”perfekta” genom att barnet aldrig har fel och när du inte får spela så är det någon annans fel, tränare, domare, föreningen eller medspelare.

Prata med min son här om dagen och frågade hur det är i båset på hockeymatcherna. Han berätta om att några gnäller väldigt mycket, han berättade om vilka spelare det är som gnäller.

Och hör och häpna! Det är barnen till föräldrarna som gnäller på läktarenJ

I handbollslagen jag tränat under åren så finns det spelare som alltid ser hur bra motståndaren är, och ser inte vår egen kapacitet (jag kan bara gissa vad det kommer ifrån.)

Jag ser och hör om spelare som är med i landslag och i NHL med föräldrar som varit galna och idioter (enligt mig). Självklart har dom lyckats med sitt idrottande men hur mår egentligen dessa människor?

Min övertygelse är detta inte är ett idrottsfenomen utan är än värre när det gäller tex skolan och utbildning, men där är det mer accepterat.

Låt våra barn och ungdomar få leva upp sina egna sanningar och föräldrar ska vara stöttande och ärliga på ett balanserat sätt som bara du vet hur det ska vara!